Évek óta nagy rajongója vagyok mindennek, ami sütőtökös és/vagy fűszeres sütemény, édesség. Ha már jóó sok fahéj van benne, nyert ügye van nálam!
Persze én is kóstoltam abban a bizonyos kávézóban a sütőtökös lattét, ami nekem túl édes és kevésbé fűszeres volt, így megalkottam a saját verziómat. Ez nem annyira édes pép, inkább fűszeres, mert személy szerint imádom ezket a téli, melengető fűszereket. (persze az arányokon bármikor változtathatsz a saját ízlésed szerint)
Hozzávalók (kb 4-6 adaghoz):
- 1 kis bögre sült sütőtök
- 1 kis bögre cukor vagy édesítőszer
- 1 kis bögre víz (nekem még kellett pluszban)
- 1 tk őrölt fahéj
- fél-fél tk gyömbér és szerecsendió
Mindent egy lábasba teszünk és közepes lángon 15-20 perc alatt sűrű krémet/szirupot főzünk belőle.
Kávéba, tejbe, kásák vagy pudingok tetejére is finom! Próbáljátok ki!